dimarts, 17 de juliol del 2012


MENTIDES, OBLITS I MITGES VERITATS

Este dissabte s’ha publicat al BOE el Reial Decret-llei 20/2012, pel qual s’aproven les majors retallades de la democràcia, a les que vam fer referència en una entrada anterior. I quina va ser la meua sorpresa en llegir l’esmentat text, en comprovar com a la roda de premsa post Consell de Ministres s’havien omés “interessadament” alguns aspectes espinosos de les retallades.

El Ministre Montoro va explicar amb tot luxe de detalls que als treballadors públics se’ns ingressaria la paga extra de desembre que ara se’ns lleva, en un fons de pensions en 2015. No obstant, en el decret no apareix ninguna data i condiciona la devolució al cumpliment dels objectius d’estabilitat. El que a la realitat es traduïx en que ens hem quedat sense eixos diners.

Un altre oblit del Ministre és que es suspenen els convenis col·lectius per al personal laboral públic.

El BOE també informà d’un altre tema ocult: el Govern podrá suspendre l’abonament de les prestacions per desocupació quan s’aprecien “indicis” suficients de frau.

A més, disminuïxen un 13 % els diners que es donen a les comunitats per cada dependent, el que suposa una clara invitació a que éstes minoren les ajudes a la dependència.

Després d’analitzar tot açò podem pensar que els “pobrets” dels nostres governants tenen massa coses al cap i s’han oblidat de comentar alguns aspectes de les retallades, o per contra, pensar que ens han tornat a enganyar una vegada més (i ja van unes quantes). I com podem qualificar aquest comportament? És un comportament cobard? És un comportament interessat? Un comportament maquiavèl·lic? El cas és que una vegada més ens l’han clavat per partida doble, amb les retallades i amb els enganys.


P.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada