dijous, 12 de juliol del 2012

RETALLADES PER TUTTI


Passe a enumerar les retallades anunciades ahir per Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats:

-        Reducció de la prestació per desocupació. A partir del sisé mes es passarà de cobrar el 60 % de la base reguladora al 50 %.

-        Increment de l’IVA. El tipus reduït passa del 8 % al 10 % i el normal puja del 18 % al 21 %. Esta mesura entra en vigor el proper diumenge.

-        Es reduixen les ajudes a la dependència.

-        S’eliminen quasi totes les bonificacions a la contractació.

-        Es reduixen un 30 % els regidors de les corporacions locals.

-        Es reduixen les subvencions a sindicats, asociacions empresarials i partits polítics.

-        S’elimina la desgravació per adquisició de vivenda.

-        Es reduixen els alliberats sindicals.

-        S’incrementa l’impost sobre el tabac.

-        S’augmenta la fiscalitat mediambiental.

-        S’elimina la paga extraordinaria de desembre per als empleats públics.

-        Es reduixen els dies de lliure disposició per als treballadors públics.


Una vegada relacionades totes les retallades anunciades per Rajoy, que suposen una agressió brutal a la ciutadania en general, me faig algunes preguntes: A què esperem per a eixir al carrer? A què esperem per a movilitzar-nos? Anem a perdre més temps en disquisicions i disputes entre diferents partits, sindicats i associacions de diferents àmbits? Anem a anar tots a una d’una vegada? Anem a exigir que es respecten els nostres drets? Anem a exigir responsabilitats politiques i judicials als responsables d’aquesta situació? Anem a empendre mesures serioses que estiguen al mateix nivell que els atacs que estem rebent?

Bé, aquestes i moltes altres preguntes se'm passen pel cap i arribe a la conclussió de que si no oposem resistència, però resistencia de veritat (res de tonteries), ens llevaran el poc que ens queda.

P.


PD: Ací vos deixe l'enllaç d'un magnífic article que un amic ha publicat al seu blog.http://tcbup.blogspot.com.es/2012/07/montoro-is-on-fire.html

5 comentaris:

  1. Avui, com tots els dijousos, des de fa ja prou de temps, he baixat per a la pitada.....HE QUEDAT BOCABADAT!!!!!! com es possible tan poca gent a la entrada? ho comente amb Consol....el 25%...:P....no pot ser...es increible...qui me dona una explicació d,aixó....DE 200 TREBALLADORS de SERVEIS SOCIALS TAN SOLS EL 25%....em fa que pensar...o jo estic allucinat, i aixó no està passant, o bé, la gent està completament satisfeta de les brutals retallades de drets....no vull calfarme molt el cap, però el que tinc clar es que les messures reivindicatives estàn obsoletes i són poc acompanyades per el col.lectiu de funcionaris....PENSEM...PENSEM....PENSEU....PENSEU...salut!!!!!

    ResponElimina
  2. Jo també vaig al·lucinar, no entenc com va baixar tan poca gent. Hui pareix que la gent està més calenta i ha respost millor. Però com be dius tu, hem de pensar que s'està fent mal.

    P.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151030762872378.457011.719387377&type=3&l=6c130da874

    ResponElimina
  5. No estic d'acord amb l'absolut de que erem pocs.
    Depén per a què i d'allò possible.
    En qualsevol cas, la reivindicació i tantes altres qüestions socials sempre són prou complexes, més d'arrencar, no?
    El nivell de consciència pot sorprendre'ns però si ho pensem ben bé, no tant, i tindria relació amb el nivell de resposta.
    Ara que les butxaques són poc feixugues, començarem a ballar.

    ResponElimina